Προγράμμα

Εκπαίδευση σκύλου τρούφαςΤο Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Θεσσαλονίκης Drive Unlimited παρέχει, μέσω του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης σκύλου έρευνας τρούφας, την απαιτούμενη γνώση κ εμπειρία στον σκύλο έτσι ώστε να αποκτήσετε τον απόλυτο τρουφοκυνηγό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Η τρούφα είναι ένα πολύτιμο υπόγειο μανιτάρι το οποίο χρησιμοποιείται σε συνταγές υψηλής γαστρονομίας με τιμές να αγγίζουν τα 2000 ευρώ ανά κιλό για την ποικιλία tuber magnatum. Η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου μύκητα είναι πως αναπτύσσεται κάτω από το έδαφος και γι αυτό χρειαζόμαστε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους για να τον ανακαλύψουμε.

Παλιότερα, για την εύρεση της τρούφας χρησιμοποιούνταν ευρέως χοίροι, οι οποίοι έμφυτα έψαχναν τον καρπό του μανιταριού για να τραφούν. Ο λόγος που πλέον όλοι οι έμπειροι τρουφοσυλλέκτες χρησιμοποιούν εκπαιδευμένους σκύλους είναι πως εκπαιδεύονται πιο εύκολα, έχουν μεγαλύτερη αντοχή και μειώνουν κατά πολύ τις πιθανότητες να φαγωθεί ο καρπός κατά την έρευνα. ‘Ενα ακόμα βασικό προτέρημα είναι πως ο σκύλος, σε σύγκριση με έναν χοίρο, δεν θα τραβήξει πάνω του τα βλέμματα περαστικών κι έτσι ο συλλέκτης θα διατηρήσει μυστικό το πεδίο όπου βρίσκει το πολύτιμο αυτό μανιτάρι.

Ο σκύλος για να ανακαλύψει την τρούφα χρησιμοποιεί την όσφρησή του, η οποία είναι ίσως και η πιο ανεπτυγμένη του αίσθηση. Παρ’όλα αυτά, η οσμή της τρούφας είναι αδιάφορη για τον σκύλο και προκειμένου να την αναζητήσει χρειάζεται μία εξειδικευμένη εκπαίδευση.

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων Θεσσαλονίκης Drive Unlimited παρέχει, μέσω του ειδικού προγράμματος εκπαίδευσης σκύλου έρευνας τρούφας, την απαιτούμενη γνώση κ εμπειρία στον σκύλο έτσι ώστε να αποκτήσετε τον απόλυτο τρουφοκυνηγό.

Έαν το κυνήγι της τρούφας σας φαίνεται μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική προοπτική ή μία διασκεδαστική δραστηριότητα για εσάς και τον σκύλο σας, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εγκαταστάσεις μας και να συζητήσετε με τους εκπαιδευτές μας σχετικά με τις δυνατότητες του σκύλου σας. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων του σκύλου σας παρέχεται δωρεάν και προσφέρεται κατόπιν ραντεβού.

Το κέντρο μας διαθέτει σκύλους έρευνας τρούφας, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες. Στείλτε μας μήνυμα ή μεταβείτε στην σελίδα επικοινωνίας.